Office 365

Vid ett event idag så lanserade Microsoft nästa generation av BPOS (Business Productivity Online Suite). Den nya versionen heter Office 365, vilket jag nog tycker är ett bättre namn än BPOS.

Vad innehåller då Office 365?

Exchange Online
SharePoint Online
Lync Online
Office 2010 Professional Plus

Exchange och SharePoint är baserade på 2010 versionerna av respektive produkt vilket är efterlängtat av många som idag använder BPOS.

Lync är senaste versionen av Office Communications Server vilken kommer tillhandahålla voice, video och chat möjligheter. Den är även kopplad till externa chatnätverk såsom Messenger och AOL så man kan fortsätta kommunicera med sina internetkontakter.

Office 2010 Professional Pro gör debut som hyrprogram direkt ifrån Microsoft. Den kommer att ingå i vissa av de Office 365 abonnemang som man kan köpa.

Office 365 kommer lanseras i ett par olika varianter en Small Business och ett par olika varianter av Enterprise. Small Business kommer att kosta USD 6/användare och månad, Enterprise kommer att kosta mellan USD 2-28/användare och månad beroende på vilka tjänster man vill inkludera.

Betaprogrammet drar igång idag och tjänsten är planerad för lansering under 2011.

För mer information ta en titt på http://office365.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *